Støbemix - her er alt, du skal vide

Hvis du skal have et byggeprojekt i gang, bliver ordet ‘støbemix’ med garanti nævnt på mindst et tidspunkt. Og med god grund. Støbemixen er nemlig et af de smarteste værktøjer, du kan finde, når det kommer til at bygge af gode materialer til en billig pris. 

Den kan både gøre dit projekt væsentligt billigere og samtidigt gøre dit byggemateriale mere holdbart og robust. Derfor er støbemix en win-win for dig, der gerne vil bygge fra bunden. Læs mere her for at lære alt, hvad du skal vide om det. 

Hvad er støbemix? 

Når du skal støbe noget til et projekt, får du uden tvivl brug for støttemix. Især i Danmark er støttemix et nyttigt redskab til at få mere holdbare vægge og gulve. 

Den skal blandes op med vand og virker som en slags cement. På den måde kan du nemt bruge det til at lave beton, da du kun skal blande mixen med vand. 

Hvis du nogensinde har set en støttevæg lavet af beton her i Danmark, er der med næsten fuldstændig garanti blevet brugt støbemix i blandingen. 

Hvad betyder størrelsen? 

Der er mange forskellige størrelser, når du køber produktet. Du kan finde alle størrelser mellem 0-4 millimeter og 0-16 millimeter. 

Denne angivelse er et tegn på grovheden af mixen. Støbemixen består af to ting – sand og sten. Derfor betyder millimeteren, hvor store sten og sandkorn, du kommer til at have med at gøre. 

Hver forskellig størrelse er god til forskellige specielle formål. Der er derfor ikke én størrelse eller løsning, der passer lige godt til alting. 

Hvis du skal støbe et gulv eller i gang med overfladisk pudsearbejde, kan det måske bedst betale sig for dig med de små størrelser i den lave ende af skalaen. 

Derimod kan det være en god idé for dig at ty til større og grovere varianter, hvis du gerne vil i gang med et større projekt udendørs. 

Hvornår kan du bruge støbemix? 

Støbemix kan du bruge, så snart du har brug for en slags beton. Det blandes op med vand og tilføjes i en blanding af cement, og så er det klar til brug. 

Det gør bestemt ikke blandingen tyndere – derimod bliver materialet mere robust og holdbart af at være tilføjet støbemix. 

Typiske tidspunkter at bruge støbemix på, er for eksempel hvis du gerne vil anlægge nyt gulv på badeværelset eller vil have installeret gulvvarme. Også til større projekter, hvor du har brug for en støttevæg – for eksempel i udbyggelse af dit hus eller kælder, kan det være meget brugbart. 

Hvad koster støbemix? 

Støbemix varierer i pris, men normalt plejer det ikke at være dyrt i forhold til, hvad du får for pengene. 

Husk også på, at støbemixen senere skal blandes op med både vand og cement. Derfor kommer det endelig produkt til at være meget større, end hvad du i virkeligheden køber i poserne til at starte med.

 I forhold til støbemix pris, kommer du også ud for, at der findes forskellige mængder og størrelser, som naturligvis spiller en stor rolle